Corona

Code Rood.TV, juist nu tijdens corona

De economische crisis vanwege Corona zet de maatschappij op scherp. 

In de maand juni zijn er 74.000 meer werklozen bijgekomen met in augustus 322.000 minder banen dan een kwartaal eerder. 

 Middenstanders en ZZP’ers in allerlei branches zijn in enorme financiële problemen. Ze proberen zich te redden met allerlei uiteenlopende overheidssteun zoals  de NOW, TVL en Tozo regelingen. Maar de onzekerheid en de informatie-honger blijft. 

Ook andere gedupeerden van de corona-crisis en kwetsbare groepen in de maatschappij willen weten waar ze aan toe zijn. Eenzamen, ouderen, risicogroepen, daklozen, slachtoffers van onveilige thuissituaties of mensen die met andere negatieve gevolgen van de corona-crisis kampen, zij verdienen aandacht.

En ook al bepalen beleidsmakers en politici een weg uit de crisis, niet iedereen kan zich daarin vinden. Polarisatie ontstaat. Vaak door halve informatie of zelfs desinformatie, waar niemand iets aan heeft. Want tijdens de corona-crisis wordt pijnlijk duidelijk dat er ook iets mis is met de huidige informatievoorziening. Vooral de social media heeft met halve of verzonnen waarheden veel invloed op de beeld- en meningsvorming van een bevolkingsgroep.

Juist in deze tijd wil Code Rood.TV informatie bieden die inzichtelijk en begrijpelijk is voor iedereen. Met objectieve berichtvorming die van begin tot eind  belicht is, met informatie uit diverse hoeken, die van alle mogelijke kanten wordt bekeken. Duidelijke informatie maakt het vormen van een gefundeerde mening mogelijk en vermindert angst en onzekerheid.

Op het gebied van Covid-19 kunnen talloze onderwerpen beter belicht worden. Waar komt staatssteun terecht en waarom? Wat betekent dat voor de Nederlandse economie? Wat zijn de beleidsvisies om uit de crisis te geraken? Wat zijn de gevolgen voor pensioenfondsen? Welk beleid wordt er precies gevormd en waar liggen pijnpunten in de maatschappij? Maar ook: waarom denken mensen in complotten? Welke zijn dat precies en wat zijn de achtergronden daarvan? 

Help ons complexe issues begrijpelijk te maken. Maak het belichten van vele Covid-19 onderwerpen mogelijk. Steun ons in onze missie. Het vormen van een juiste opinie is zeker nu van groot belang. 

Ja, ik steun Code Rood en word lid