Visie

Onze samenleving wordt steeds complexer. Er gebeurt zo veel dat mensen op zoek zijn naar betekenis en begrip. In zulke tijden is informatie belangrijk. Alleen door grondig geïnformeerd te zijn, kunnen mensen tot een oordeel komen en kritisch denken. Een eigen mening vormen lukt tenslotte alleen als je toegang hebt tot brede en begrijpelijke informatie.

Code Rood TV vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland op de hoogte kan zijn van belangrijke feiten en achtergronden. Daarom willen wij als aspirant-omroep iedere Nederlander in alle onafhankelijkheid uitgebreid informeren. We willen televisie-programma’s maken die complexe onderwerpen in een bredere context plaatsen. Ingewikkelde thema’s maken we  begrijpelijk en inzichtelijk. 

Want: de complexheid van sommige maatschappelijke of economische onderwerpen maakt dat mensen soms afhaken. Terwijl dat niet zou moeten. Mensen kunnen vatbaar worden voor valse informatie. Wat tweedracht zaait. Terwijl Nederlanders in principe het zelfde willen. Namelijk het beste voor Nederland.

En dus blijft Betrokkenheid belangrijk. Voor alle lagen van de bevolking.

Ons doel is om programma’s te bieden waarbij wij niet een deel van een verhaal raken, maar alles vertellen. Op een open, nieuwsgierige, respectvolle en doortastende manier nemen wij de tijd en ruimte ons te verdiepen in een onderwerp. Daarbij blijven bewust uit opinies. Zo kan iedereen zich zelf een mening vormen op basis van die uitgebreide informatie. En betrokken blijven.
Help ons om complexe issues begrijpelijk te maken.